Gyógyulj Velem! - www.gyogyvelem.hu -
 
  HomeHome Nyelv választás  
 

Gyógyulj Velem!

  Győrben

 

Ami testednek gyógyír, a lelkednek ajándék!
Telefon: +36-30/200-3226

Email: info@gyogyvelem.hu

 
  Kelt: 2016-03-16

Fókuszban a Lúgosítás !!!

Tudta Ön, hogy betegségeink nagy része egyetlen alapvető okból adódik: ez pedig nem más, mint testünk túlavasodása.

Három okból kifolyólag következhet be elsavasodás:

1)      1) Ha túl sok savas ételt eszünk

2) 2) Ha mérgek halmozódnak fel, vagy mikroorganizmusok szaporodnak el a szervezetünkben

3)     3) Vagy akkor, ha testünk helytelenül bontja le, illetve semmisíti meg a savakat.

 

Krónikus Fáradtság oka is lehet a savas szervezet: A test elsavasodása nagyon gyakran okoz alacsony energiaszintet. Egy savas közegben termelődő méreganyagok lecsökkentik a fehérje és az ásványi anyagok felszívódását, így meggyengül a test hormon- és enzimtermelő képessége, és a sejtek nehezebben újulnak meg, a test kevesebb energiát termel. Ennek eredményeképpen fáradtságot és csökkent állóképességet tapasztalunk. 1 liter kólasavasító hatásának ellensúlyozásához 20 liter vizet kellene meginnunk!

Mivel tudjuk a szervezetünkben a pH értéket egyensúlyban hozni??? Elsődleges szempont a Jó minőségű víz fogyasztásával (pl Pí víz) naponta 3-4-5 Liter elosztva. Ha nem iszunk elegendő mennyiségű vizet, annak komoly következményei lehetnek:

-      Lassulnak az anyagcsere folyamatok

-      Felhalmozódnak a savak, mivel nem tudnak megfelelően kiürülni

-      Agyműködésünk, emlékezőképességünk gyengébbé válik

-      Állandóan fáradtnak érezzük magunkat

Az ionos ásványi anyagok a legfontosabb tápanyagok, melyek fenntartják a sav-bázis egyensúlyt. Különösen a kalcium-, nátrium-, kálium-, magnézium-, réz-, klorid-, és hidrogénkarbonát-ion játszik fontos szerepet egészségünk megőrzésében. Hogyan juttathatjuk be a megfelelő ásványi anyagokat kellő mennyiségben a szervezetbe? Ehhez a legjobb forrást a zöld levelű zöldségek nyújtják számunkra, és emellett hasznos a sárgarépa, a brokkoli, a bab, a kelbimbó és az édesburgonya fogyasztása is. Kevésbé ismertek, de annál értékesebb zöld növények a búzafű, az árpafű, a lucernafű és a spirulina alga, melyek a legjobban lúgosító táplálékok közé tartoznak. Különféle olajos magvak, illetve a gyümölcsök nagy része szintén tartalmaznak ásványi anyagokat.

A zöld növények a legjobban lúgosító ételek a Földön, tele értékes tápanyaggal. A zöld füvek könnyen felszívódó vitaminokkal, ásványi anyagokkal, aminosavakkal, rosttal, klorofillal és enzimekkel töltik fel a szervezetünket, melyek segítenek semlegesíteni a vérben és a szövetekben levő savakat.

A zöldek rendkívül gazdagok klorofillban, melyet gyakran hívnak a növények "vérének".

A citrom, savanyú káposzta és a kurkuma is csodákra képes.

 Nagyon fontos!!! Lehetséges, hogy méregtelenítési tüneteket tapasztal majd, mint például szédülés, hányinger, fejfájás vagy fáradtság. Ez azért van, mert, ahogy a test elkezd megszabadulni a felgyülemlett savaktól, a vér szennyezettebb lesz, így rosszabb közérzetet tapasztalhat, mielőtt jobban érezné magát. Ez jó, annak a jele, hogy a teste kiüríti az elraktározódott méreganyagokat a szervezetéből.

Ajánlom figyelmébe a következő táblázatot: http://lugositas.vitaminsziget.com/lugosito_etelek/

Kívánok Egészségesebb Életet és Jó méregtelenítést!

Üdvözlettel:

Király Zoltán Természetgyógyász



Hozzászólások

Galéria:

Galéria

Tovább a galériákhoz
 
2024. - Minden jog fenntartva - Gyógyulj Velem! - www.gyogyvelem.hu

Parse error: syntax error, unexpected $end, expecting ')' in /web/gyogyvelem/gyogyvelem.hu/bbclone/var/last.php on line 132