Fókuszban a Lúgosítás !!!
Tudta Ön, hogy betegségeink nagy
része egyetlen alapvető okból adódik: ez pedig nem más, mint testünk
túlavasodása.
Három okból kifolyólag következhet be elsavasodás:
1) 1) Ha túl
sok savas ételt eszünk
2) 2) Ha mérgek halmozódnak fel, vagy mikroorganizmusok szaporodnak el a
szervezetünkben
3) 3) Vagy akkor, ha
testünk helytelenül bontja le,
illetve semmisíti meg a savakat.
Krónikus Fáradtság oka is lehet a savas szervezet: A test elsavasodása nagyon gyakran
okoz alacsony energiaszintet. Egy savas közegben termelődő méreganyagok
lecsökkentik a fehérje és az ásványi anyagok felszívódását, így meggyengül a
test hormon- és enzimtermelő képessége, és a sejtek nehezebben újulnak meg, a
test kevesebb energiát termel. Ennek eredményeképpen fáradtságot és csökkent
állóképességet tapasztalunk. 1 liter
kólasavasító hatásának ellensúlyozásához 20 liter vizet kellene meginnunk!
Mivel tudjuk a szervezetünkben a pH
értéket egyensúlyban hozni??? Elsődleges szempont a Jó minőségű víz
fogyasztásával (pl Pí víz) naponta 3-4-5 Liter elosztva. Ha nem iszunk
elegendő mennyiségű vizet, annak komoly következményei lehetnek:
- Lassulnak az
anyagcsere folyamatok
- Felhalmozódnak a
savak, mivel nem tudnak megfelelően kiürülni
- Agyműködésünk,
emlékezőképességünk gyengébbé válik
- Állandóan
fáradtnak érezzük magunkat
Az ionos ásványi anyagok a legfontosabb
tápanyagok, melyek fenntartják a sav-bázis egyensúlyt. Különösen a kalcium-, nátrium-, kálium-, magnézium-, réz-,
klorid-, és hidrogénkarbonát-ion játszik fontos szerepet egészségünk
megőrzésében. Hogyan juttathatjuk be a megfelelő ásványi anyagokat kellő
mennyiségben a szervezetbe? Ehhez a legjobb forrást a zöld levelű zöldségek nyújtják számunkra, és emellett
hasznos a sárgarépa, a
brokkoli, a bab, a kelbimbó és az édesburgonya fogyasztása is. Kevésbé ismertek, de
annál értékesebb zöld növények a búzafű, az árpafű, a lucernafű és a spirulina
alga, melyek a legjobban lúgosító táplálékok közé tartoznak. Különféle olajos
magvak, illetve a gyümölcsök nagy része szintén tartalmaznak ásványi anyagokat.
A zöld növények a legjobban lúgosító ételek a Földön, tele értékes
tápanyaggal. A zöld füvek könnyen felszívódó vitaminokkal, ásványi anyagokkal,
aminosavakkal, rosttal, klorofillal és enzimekkel töltik fel a szervezetünket,
melyek segítenek semlegesíteni a vérben és a szövetekben levő savakat.
A zöldek rendkívül gazdagok klorofillban, melyet gyakran hívnak a
növények "vérének".
A citrom, savanyú káposzta és a kurkuma is csodákra képes.
Nagyon
fontos!!! Lehetséges, hogy méregtelenítési tüneteket tapasztal
majd, mint például szédülés, hányinger, fejfájás vagy fáradtság. Ez azért van,
mert, ahogy a test elkezd megszabadulni a felgyülemlett savaktól, a vér
szennyezettebb lesz, így rosszabb közérzetet tapasztalhat, mielőtt jobban
érezné magát. Ez jó, annak a jele, hogy a teste kiüríti az elraktározódott
méreganyagokat a szervezetéből.
Ajánlom figyelmébe a
következő táblázatot: http://lugositas.vitaminsziget.com/lugosito_etelek/
Kívánok Egészségesebb Életet és Jó méregtelenítést!
Üdvözlettel:
Király Zoltán Természetgyógyász